Folk Smiling

DARK Design Group åpner sitt første kontor utenfor Norge

20. January 2022
20. January 2022

Når to av selskapets arkitekter bestemmer seg for å flytte tilbake til hjemlandet, ser ledelsen nye muligheter; å etablere sitt første kontor utenlands.

– Etableringen i Gdansk åpner seg som en mulighet fordi vi har to dyktige kolleger som kan drive det frem, sier konsernsjef i DARK Design Group, Geir Gustav Hantveit.

Kontoret i Gdansk blir den første utenlandssatsingen til det tverrfaglige arkitekt- og designhuset, bestående av DARK arkitekter, Zinc interiørarkitekter og Lark landskapsarkitekter. Det nye kontoret er lokalisert i Garnizon, et historisk byområde som anses å være blant landets mest vellykkede transformasjonsprosjekter. Det åpner for drift i januar 2022.

– Det er mange spennende muligheter i det polske markedet. Gdansk er en by i vekst – der innovasjon og bærekraftig arkitektur blir stadig viktigere. Våre kolleger i Gdansk vil kunne ta del i vårt tverrfaglige miljø, jobbe på både norske og polske prosjekter og dermed bidra til erfaringsutveksling og kompetanseheving på tvers, sier Hantveit.

Sebastian Grzesiak og Barbara Olejniczak-Grzesiak, begge ansatte i DARK Arkitekter, bestemte seg i 2021 å flytte tilbake til Polen grunnet familieforhold. Nå skal de lede etableringen av det nye kontoret, der de allerede er i gang med å rekruttere arkitekter med lokalkunnskap.

– Å kunne flytte tilbake til Polen, og samtidig kunne fortsette i DARK-familien, hadde vi ikke engang turt å drømme om. Dette blir på mange måter nytt for oss, men vi er veldig motiverte til å hjelpe selskapet å ta sitt første steg utenfor Norge. Vi er innstilt på en bratt, men svært spennende læringskurve, sier Sebastian Grzesiak.

– Sebastian og Barbara har jobbet alle sine år i Norge, de kjenner den norske modellen godt – både det arkitekturfaglige, men også DARK-kulturen og vår arbeidsfilosofi. Det gir oss det beste utgangspunktet for å etablere det nye kontoret, påpeker Hantveit.

Nordisk og skandinavisk arkitektur er anerkjent også i Polen – og karakteriseres som arkitektur med høy kvalitet, godt design og bærekraftige løsninger

– Nå håper vi å kunne videreføre prinsipper og verdier ved norsk bærekraftig arkitektur til flere markeder. Vår erfaring med BREEAM, bruk av massivtre samt rehabilitering er blant områdene vi i Skandinavia er gode på, sier Hantveit.

Som følge av en solid økonomisk utvikling og en stabil ordreinngang, har DARK Design Group sett muligheter til å utvide sin tilstedeværelse. I løpet av de to siste årene har konsernet etablert to kontorer i Norge; i Drammen og i Fredrikstad. I dag består konsernet av totalt 170 ansatte fordelt på fem kontorer.

– Pandemien har gitt noen utfordringer, men heldigvis har vi sett en god forretningsmessig utvikling hos de fleste av våre oppdragsgivere. Vi har opprettholdt god aktivitet i markedene våre, og har derfor kunnet investere i nye satsinger. I dag er vi på jakt etter flere dyktige kolleger, også her hjemme, sier Hantveit.

flere nyheter

Nytt boligprosjekt ved Ullevål Sykehus

9. April 2024
9. April 2024

Takk til alle som kom på frokostmøte

8. April 2024
8. April 2024

God påske fra alle oss i DARK Arkitekter

25. March 2024
25. March 2024

Kortreist studietur til ferdigstilte DARK-prosjekter

22. March 2024
22. March 2024

Velkommen til frokostmøte i Drammen 4. april

21. March 2024
21. March 2024

Rammetillatelse for oppgradering av historisk hjørnebygg i Kvadraturen

19. March 2024
19. March 2024

Stortorvet 7 kåret til Årets bygg!

15. March 2024
15. March 2024

DARK i triennalelauget

12. March 2024
12. March 2024

Tilgjengeliggjøring av et lukket, historisk Grønlandkvartal

27. February 2024
27. February 2024