Brede

Brede
Henriksen

Arkitekt/BIM-koordinator
(+47) 45420272

Brede er Arkitekt/BIM-koordinator og driver firmaet Cobim AS. Han har en mastergrad i industridesign fra HDK – School of Design and Crafts, Universitetet i Gøteborg.

Brede startet sin karriere hos sin far (Arne Henriksen arkitekter AS) hvor han ble skolert i arkitektur og opparbeidet seg erfaring gjennom syv år. Han hadde ansvaret for blant annet nye T-bane stasjoner på Kolsåsbanen og nytt treningssenter/kontorbygg i Trondheimsveien 135.

Brede begynte å tegne i 3D-programmer allerede i 2000. Han har 19 års erfaring med 3D-modellering og BIM og har utviklet seg selv til å bli en 3D-spesialist – spesielt i Autodesk Revit. I tre år fra 2014-2017, jobbet han for arkitektkontoret NarudStokkeWiig AS (NSW AS) som er kjent for sin arkitektur og som er flyplassarkitektene som står bak utbyggingen av Gardemoen flyplass. I de seneste årene har han i samarbeid med Søyland Arkitekter AS og NSW, hatt ansvaret for utbyggingen av den østre piren som omfavner NON-Schengen området med ny grense- og sikkerhetskontroll.

Siden sommeren 2018, har Brede samarbeidet med DARK Arkitekter AS og bistått med BIM-kompetanse og detaljprosjektering på flere prosjekter (Voss stasjon Hotell, Stortorvet 7, etc).


Han er langt over middels interessert i fotball (Liverpool) og liker å stå på ski. Både nedover og bortover