Livar_2019_DSC_6424

Livar
Høyland Opedal

Arkitekt
+47 934 02 629

Livar ble uteksaminert fra NTNU i 2019 med diplomoppgaven «Ei oppdagingsferd – nasjonal turiststi Trolltunga». Målet med oppgaven var å vise potensialet ved å kombinere landskap, kultur og historie for å lage arkitektur knyttet til sine omgivelser. Sluttresultatet ble en overordnet utviklingsstrategi for turiststien og destinasjonen Trolltunga, i tillegg til seks prosjekt i området rundt og ved Trolltunga.

 

I løpet av studietiden i Trondheim har Livar blant annet jobbet for Brendeland & Kristoffersen, vært med på å arrangere UKA og gjennomført byggeprosjektet Eldhus 63.

 

Livar er oppvokst i Hardanger blant sveitserstil, bonderomantikk og grindverk. Likevel har han utviklet en fascinasjon for rene linjer, repetisjon, materialer og konstruksjon i moderne bygninger. I spennet mellom disse finner Livar sin inspirasjon.

 

Utenom arbeidstiden finner du Livar i kajakk på fjorden, hengende i et klatretau, på ski i fjellet, foran pianoet eller på teater i hovedstaden, alt etter hva sesongen tilsier. Han er en friluftsmann, men er også svak for de kulturelle tilbudene i byen.