
© Einar Aslaksen
Radisson Red
© Einar Aslaksen
Sted: Økern, Oslo Program: 14 360 m², Hotell og servering Oppdragsgiver: Lørenfaret Eiendom II AS Samarbeid: Zinc År: 2013 - 2022
Som en del av Økern Portal i Oslo har Vedal bygget Norges første nybygde Radisson Red-hotell og et av Norges første Excellent-sertifiserte hotell.
Med sin knallrøde fasade, 12 etasjer og 204 rom er Radisson RED blitt en stedsmarkør på Økern. Med fokus på urbanitet, kunst og kultur er den mørke interiørpaletten utarbeidet for å komplementere og fremheve kunst- og designelementene. Hotellet består av 204 rom og på toppen, i 12. etasje, finner man takterrassen med Oslos kanskje beste utsikt.
Hotellet er koblet sammen med signalbygget Økern Portal, men skiller seg tydelig ut i det bygde landskapet, omtrent som en stor, rød tiger med speilblanke solbriller. Og det er også det første som møter deg utenfor Radisson Red Økern Portal.
© Einar Aslaksen
Ole Vestersjø, Prosjektleder i Vedal Entreprenør.
«Hotellet er en integrert del av Økern Portal, men det fremstår som en bygning som står for seg selv. Det er prikken over i’en, i alle fall slik vi ser det.»
204 rom, møterom, restaurant og skybar over 12.500 kvadratmeter er utformet i henhold til Radissons egen manual for Red-konseptets friske og hippe palett. Med byggestart i august 2020 og overlevering i juni 2022, har total-entreprenør Vedal hatt to år på å realisere et av de første hotellene i Norge med Breeam-karakter Excellent. Etter Moxy i Bergen, som åpnet i 2021, er Radisson Red Økern Portal et av de første og eneste hotellene som har oppnådd Excellent-karakter i Breeam-Nor. At hotellet deler grunnvarmeanlegg, faselagringstanker og teknisk infrastruktur med Økern Portal har gjort det lettere å ta i bruk miljøvennlige løsninger tidlig i prosjektet.
© Einar Aslaksen
Ole Vestersjø i Vedal Entreprenør.
«Her har vi bygget for et litt yngre publikum. Det er et spenstig design og avansert teknologi, men samtidig varmt og brukervennlig. Med Radisson Red-konseptet bidrar de til å farge byen rød. »
© Einar Aslaksen
Det er lagt stor vekt på god logistikk og at ulike arealer kan benyttes til ulike formål. Det er kjøkkenfasiliteter i tre etasjer, konferanseavdelinger kan benyttes til banketter, deler av restauranten kan stenges av til chambre separé, og skybaren kan brukes til pause- og lunsj-areal for møteavdelingen.
Røde detaljer harmoniserer med den varme paletten og er et gjennomgående element i konseptet, som knytter konsept, bygg og interiør sammen. På toppen av hotellet er skybaren med imponerende utsikt over Oslo.
© Einar Aslaksen