DNB Vestbygget

En monumental trapp

Sted
Bjørvika, Oslo
Samarbeid
Oppdragsgiver
Oslo S Utvikling
Program
11 700 m² kontor
År
2012

DNB Vestbygget, en terrassert bygning av glass og granitt, ble designet av Dark Arkitekter som en del av Barcode-området etter å ha vunnet den internasjonale konkurransen i 2003, i samarbeid med MVRDV og A-Lab. DNBs hovedkontor, med en total størrelse på cirka 70 000 kvadratmeter, består av tre bygninger, der DARK Arkitekter var ansvarlige for Vestbygget. Bygget strekker seg over 15 etasjer og har et areal på 11 700 kvadratmeter. Vestbygget er et karakteristisk trappevolum med trinn som går over to etasjer.

På østsiden leder en offentlig tilgjengelig skråheis fra entreen videre til serveringssted og offentlige takterrasser i de øverste etasjene. I tillegg går det en interntrapp langs skråheisen gjennom alle 15 etasjer, som forbinder de dobbelthøye fellesområdene. De grønne terrassene gir brukerne tilgang til områder for pause og hvile i et kontemplativt miljø.

Vestbygget tilbyr funksjonelle og moderne kontorarbeidsplasser til omtrent 700 personer. Første etasje og toppetasjene huser offentlige funksjoner som butikker og serveringssteder. Vestbygget er koblet sammen med resten av DNB-komplekset gjennom en sammenhengende underetasje som går under de tre DNB-bygningene og inneholder møtesenter, spisesteder, kjøkken og andre fellesfunksjoner.

© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Olaf Kon
© Olaf Kon
© Olaf Kon
© Jiri Havran
© Jiri Havran
© Olaf Kon

flere
prosjekter

Transformasjon fra innadvendt til utadvendt kvartal

Stortorvet 7

Næring / Redesign
En integrert del av byen

Gunerius

Plan / Redesign / Urban design
Ti tusen trær i ti etasjer

Spor X

Næring