Meierikvartalet

Et levende landemerke

Sted
Lillestrøm, Norge
Samarbeid
Zinc
Oppdragsgiver
Stor-Oslo Eiendom
Program
70 000 m²
År
2013-

Visjonen for Meierikvartalet har vært å gi gode rammer for et urbant byliv som fremmer fellesskap og livskvalitet. DARK Arkitekter har i samarbeid med Zinc og Gullik Gulliksen designet et av Lillestrøms største boligkvartal, med 350 leiligheter fordelt på fem volumer; to lameller og tre tårn. Byrommene blir rause, romslige og tilgjengelige for alle. Meierikvartalet skal bli et sted hvor boliger og publikumsrettede funksjoner går hånd i hånd, og sammen lager et godt sted som gjør Lillestrøm til et bedre sted å bo.

Lillestrøm er en by i vekst, og har blitt en urban node som er godt koblet på hovedstaden. Meierikvartalet ligger sentralt i byen, 400 m fra togstasjonen og et steinkast fra torget. Nærheten til togstasjonen tilsier en fortetting av området rundt. Det legges vekt på å utvikle kvartalet med en aktiv førsteetasje, varierte leilighetsstørrelser, ulike typer næringslokaler, undervisning, og å sikre et variert og aktivt bygulv. Meierikvartalet kombinerer en kvartalsstruktur med typiske gatetverrsnitt og et variert plassforløp internt i kvartalet. En base i rødt tegl definerer varierende uterom på bakkeplan, som tilbyr plass til et attraktivt og levende torg, lekeplasser, en offentlig vinterhage samt flere kafeer, restauranter og servicetilbud. Ovenpå basen lander tre boligtårn som strekker seg i høyden over Lillestrøm.

Meierikvartalet har boliger for alle, enten i tårnhusene midt i området eller i byhusene som omkranser kvartalet og det store, levende torget. Tårnhusene er i majoriteten hjørneleiligheter, og i byhusene er de fleste leilighetene gjennomgående med balkonger i hver ende. Variasjon i størrelser er stor, og noen leiligheter tilbyr også hybel.

Alle leilighetene har tilgang til attraktive fellesarealer både ute og inne i kvartalet. Et større selskapslokale kan brukes til fest, event, yoga og liknende. Lokalet inneholder også et stort, funksjonelt kjøkken, slik at alt ligger til rette for selskaps- og forsamlingsbruk. I tillegg kan beboere benytte seg av to gjesterom med bad, så det blir ekstra god plass til overnattingsgjester. Beboere i kvartalet har også tilgang til en felles takhage. Livet i Meierikvartalet tilbyr rekreasjon, aktivitet og samhold med noe for alle.

Meierikvartalet er under BREEAM-sertifisering.

© EVE Images
© EVE Images
© MIR
© EVE Images
© EVE Images
© EVE Images

flere
prosjekter

Transformasjon fra innadvendt til utadvendt kvartal

Stortorvet 7

Næring / Redesign
En integrert del av byen

Gunerius

Plan / Redesign / Urban design
Ti tusen trær i ti etasjer

Spor X

Næring